2013. január 13., vasárnap

Jézus üzenetei 1.

 
M: Kedves Jézus, érdekes számomra, hogy Te még sosem kérted, hogy csatornázzalak. Úgy beszéltük meg, hogy erről is szólsz egy keveset, mielőtt a tényleges üzenetedre térnénk, addig is könnyebben hangolódom rád.

J: Tudod, eddig úgy voltam vele, hogy már így is mindent leírtál, amit tudni lehet, rengeteg lényt csatornáztál, még Teremtőnket is. Miért erőltettem volna ezt, hiszen mi amúgy is folyamatosan kapcsolatban állunk. Engem is megkereshet bárki, aki velem szeretne kapcsolatba lépni. Tudom, hogy ez ettől még nagyon nehéz tud lenni sokaknak, mert például a keresztény egyház teljesen, vagy részben elferdítette szavaimat, arról nem is beszélve, hogy a legfontosabb tanításaimat meg ki is hagyták abból a szent könyvből, aminek az egyik részét állítólag pont rólam írták, az én cselekedeteimről. Kicsit bizarr, hogy az én nevemben hány embert ölt meg az egyház, az én állítólagos egyházam szent háború és eretneküldözés címén… Mindezek után talán már érthetőbb, hogy nem erőltetem a megszólalást. Nem azért, mert neheztelek, ilyenre fölösleges energiapazarlás gondolnia bárkinek is, mert ez az érzés az én helyzetemhez viszonyítva egészen humoros lenne, és ilyenek a megtorlás, a bosszúvágy, a kicsinyeskedés, a harag, és még sorolhatnám. Ha ellát valaki idáig, akkor tisztán láthatja, hogy egy bizonyos lelki, vagyis inkább szellemi fejlettségi szinten ezek az érzések humorosnak hatnak. Figyelem az embereket, nem is tehetnék mást, mert sok más lénnyel az Univerzumban, és az összes dimenzióban, pont az a közös az emberekkel, hogy a szellemüket egyenesen tőlem kapták. Ennek több módja is lehetséges, de erre most nem térek ki, mert már írtál erről. Most a bolygókhoz teremtett lelkekről is szóltam.

Nagyon nehéz nyilatkoznom bármiről is, mert látom, hogy könnyen félreértitek szavaimat, pont emiatt a sok megtévesztés miatt. Ami még fontos, hogy sok ezoterikus csatornán keresztül is torz képet kaptatok rólam, így aztán egyik elferdített tükör elől a másik elé sétáltok, és bizony sosem kaptok rólam igazi képet. Pedig egyszerű lenne, csak meg kellene keresnetek engem önmagatokban, egy olyan lelkiállapotban, amiben már képesek vagytok arra, hogy a berögzített ferde képeken túllépjetek, és a valóságra nyitottá váljatok. Egy ilyen állapot az, amiben valós információkat vagytok képesek lehívni, nem csak rólam, de legyen szó bármiről.

Eszedbe jutottak a nagyobb összefüggések, nem véletlenül, akkor én is ejtek erről néhány szót. Nagyon fontos lenne megértenetek, hogy az, ami történik veletek, minden esetben a legnagyobb áldás, a legnagyobb jó, ami csak történhet veletek az adott helyzetben. Ahelyett, hogy állandóan siránkoztok, inkább kérdezzétek meg magatoktól, hogy mi juttatott titeket abba a helyzetbe, amibe kerültetek. Erről még majd beszélünk, de térjünk át egy pár gondolat erejéig az eredeti témánkhoz.

Úgy érzem, hogy nem eléggé hangsúlyos, hogy miért fontos az, hogy magatokkal foglalkozzatok, de közben mást ne ítéljetek meg.

Vannak olyan szellemek köztetek emberei megtestesülésben, akik képesek a fejlődést intenzívebben megélni, mint ti. Gondolom, találkoztatok már ilyennel. Ilyenkor az, aki ténylegesen a szellemi fejlődés útján jár, nem kezd el irigykedni, hanem inspirációt kap, hogy folytassa útját, hisz ténylegesen nagy magasságokba képes emelni az embert, a halhatatlan szellemet ez az út. Nem sok értelme van annak, hogy ok nélkül bíráljátok egymást. Mindannyian teljesen egyéni úton haladtok a fejlődésben, és természetesen egyéni tempóban. Aki gyorsabban halad, annak értelmetlen azon idegeskedni, hogy a társai, akik pedig látszólag ugyanazon az úton járnak, miért vannak úgy lemaradva, vagy miért haladnak visszafelé, vagy egészen más irányba. Nem mérhetitek önmagatokhoz a többieket. Gondoljátok csak végig, hogy nézett volna ki az, hogy én a tanítványaimat szapulom, mert nem képesek annyi mindenre, mint én, vagy csak az én jelenlétemben. Akinek van egy pici humorérzéke, az láthatja ebben az iróniát. Igen, én teljesen egyedi voltam minden egyes megtestesülésemben, amiben a Földre jöttem. Ezen nincs mit annyira csodálkozni, hiszen ti is mindannyian teljesen egyediek vagytok. Senki sem olyan, mint bárki közületek. Tévhit, hogy az ikerlelkek teljesen azonosak, vagy a duálok, vagy hogy vannak alteregók. Mint ebben a szóban benne is van, olyan lehetséges, hogy valakinek a megjelenése hasonlítson valaki olyanra, akivel sosem volt kapcsolatban, a Föld másik oldalán él, de olyan nincs, hogy két teljesen egyforma lélek, szellem, út. Mindannyian más irányból próbáltok eljutni ugyanoda. Ami közös mindannyiunkban, az a kezdet és a vég. Az, hogy mindannyiunkat maga a Legfelsőbb Teremtő alkot. Nem csak megteremtett minket, hanem folyamatosan Ő vagyunk. Ezt jelenti az, hogy Én és a Teremtő Egyek vagyunk. Ez mindenkire vonatkozik, még olyan entitásokra is, olyan dolgokra is, amikről nem akarjátok feltételezni.

Az egész fejlődésetek csupán rajtatok múlik. Olyan nincs, hogy akár a Teremtő, akár én elfordulnék tőletek. Nem tudunk ilyet tenni, hiszen önmagunktól nem tudunk és nem is akarunk elfordulni. Csupán ti hiszitek el, hogy ez lehetséges, ez is azért van, mert folyamatosan megpróbáltok önmagatok elől elfordulni, és valaki másnak mutatni magatokat, mint akik ténylegesen vagytok. Csak azzal tudom magyarázni, hogy ez biztosan a 3. dimenzió sajátja, mert aztán ahogyan emelkedik a fejlettségetek, visszataláltok a forráshoz, a Teremtőhöz, egyre jobban és jobban. A fejlődésetek pedig csak azon múlik, hogy mennyire vagytok képesek ledönteni tudatotok, magatok emelte falait, gátjait. Ezeket nem tudjátok meditációkkal ledönteni, persze azok is segíthetnek, de a ti saját hozzáállásotok az, ami ezeket a falakat képes ledönteni. Ha állandóan a szeretetről meditáltok, és át is adjátok magatokat ennek az érzésnek, aztán képmutatóan még igyekeztek adakozni, vagy jó tanácsokkal segíteni embertársaitokat, aztán jól lehordjátok otthon a házastársotokat, vagy egyszerűen dühkitöréseitek vannak, és a haragotokat olyanokon töltitek ki, akiknek semmi közük hozzátok, hisz nem ti vagytok, akkor hiába meditáltatok. Viszont aki életében még ezt a szót sem hallotta, de törekszik az egyensúlyra a természettel, embertársaival, szívből él, de nem naivan, hogy minden botorságot elhiggyen, hanem tudatosan használja képességeit, nem csak a saját, hanem a környezete jóléte érdekében, csak akkor segít, ha kérik, akkor sem csorbítja más szabad akaratát, akkor az az ember a Szeretet útján jár.

Mint mondtam, nem vagyok a meditációk ellen, mert ott képesek vagytok megnyitni tudatotokat egy igazibb világ előtt. Persze nem árt, ha tudjátok, hogy a meditációban történő dolgokért is felelősséggel tartoztok, mint egyébként mindenért, amit gondoltok, éreztek, szóltok, vagy tesztek. A fejlődés csak így megy. De így legalább tényleg megy. Ez az a törvény, ami segítségével képesek lehettek rálátást szerezni nagyobb összefüggésekre, ez az a törvény, ami segít nektek abban, hogy azon az úton járjatok, amelyik a vágyaitokhoz vezet el. Tehát az ok és okozat törvényét sincs értelme bírálni. És ha már idáig elértünk, akkor nem érdemes bírálni semmit, csak megfigyelni, észrevenni, tanulni, begyűjteni az információkat, majd szelektálni, és végül alkalmazni. Minden elmélet mércéje a gyakorlat.

Összefoglalva az eddigieket: Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
Ehhez még annyi tartozik hozzá, hogy ne kényszeríts senkit arra, hogy a te utadat járja. Ezért nem kell senkit győzködnöd az igazadról, hisz az csupán a te személyes igazságod, és nem másé, vagy nem pedig egy örökérvényű igazság. Gondoljatok csak bele, hogy vannak más dimenziók, vannak párhuzamos idősíkok, ahol lehet, hogy még az itt megszokott fizikai törvények is máshogyan hatnak. Így bizony könnyen elképzelhető, hogy az, amit igazságnak hiszel, botorság máshol. Senkit ne kényszeríts semmire, és ebben az a lényeges, hogy teljesen mindegy, hogy te azt milyen körítéssel teszed, mennyire győzködöd magad arról, hogy jót akarsz neki, és te ismered azt az irányt, ami neki jó. Vigyázat, a gyermeknevelésre ez kicsit máshogyan hat, mert a gyermek normális neveléséért is felelősséggel tartozik minden szülő. De érdemes az ok és okozat törvényére nevelni a gyermeket, és minél nagyobb fokú tudatosságra, ami nem zárja ki az érzelmeket, az intuíciót, mert az is a tudatosság része. Persze tegyetek belátásotok szerint!

Visszatérve arra, amit fentebb említettem, nem kell siránkozni azon, hogy éppen hol tartotok, hanem inkább vizsgáljátok meg, hogy mi juttatott titeket idáig. Ha ugyanis tiszta tudattal erre képesek vagytok, és arra is, hogy a lehető legkevésbé csapjátok csak be magatokat, akkor az is ki fog előttetek rajzolódni, hogy mit tehettek, hogy a helyzet megváltozzon, sőt ezt olyan irányba tegye, amerre haladni szeretnétek. Itt nagyon érdemes tisztán látnotok önmagatokat, a cselekedeteiteket, a gondolataitokat, hogy azok ténylegesen hova vezetnek titeket, és oda akartok-e jutni. Egy rövid példával illusztrálom. Ha például azt akarjátok, hogy fizetésemelést kapjatok, akkor fölösleges a főnököt szidni, hogy miért nem kerestek többet. Gondoljatok bele, hogy pontosan érzi, ha nem is tudja, hogy milyen a hozzáállásotok. Ha gyűlölitek a munkátokat, a munkatársaitokat, a főnökötöket, az rányomja mindenre a bélyegét. Nem várhatjátok, hogy javuljon a helyzet, mégis mire kapnátok béremelést? A köpködésre? Ha ezt sikerül átlátni, akkor előrevetülhet egy terv. Vagy az, hogy munkát kéne változtatni, vagy az, hogy a hozzáálláson kell változtatni, mert az, aki szereti a munkáját, képes arra, hogy reformáló ötletei legyenek, és arra, meg arra, hogy szeretet sugárzik belőle, előbb-utóbb felfigyel mindenki, és mindez már lehet lapja egy magasabb fizetésnek. Ez az ok és okozat törvénye, így lehet tervezésre használni.

Ez érvényes a Fény és Szeretet Útjára is. Az biztos ezen az úton jár, aki folyamatosan bírálja embertársait, aki mindenkit terelgetni szeretne, aki mindig csak mással foglalkozik, önmaga helyett, aki gyűlölködik, képmutatóskodik, és mindezek ellenére eljátssza, hogy ezen az úton jár?…

Természetesen mindenki tegye azt, amit jónak lát!   

7 megjegyzés:

  1. Kedves Fénykereszt és Lejegyző!

    A lapotokat elküldtem ismerőseimnek, de azt hiszem senki nem örül annak amit írtok, nyílván azért nem mert a sok bül bül szöveg megtette a hatását, na mindegy. Ameddig nincs sok hozzászólás addig kérdezek:

    1. Miért csak szeptembertől vannak a bejegyzések, vagy rosszul tudom?

    2. Földanya egyik üzenetében azt mondja, hogy hamarosan nem lesz 3D megtestesülése, aztán azt olvasom, hogy mégis lesz és majd senkinek nem kell más 3D bolygóra inkarnálódnia, aztán mi van azokkal, akik annyira az anyagba sülyedtek, hogy csak a 2 dimenzóba tudnak születni, szeretnék egy kis pontosítást, mert ez így most nem világos a számomra. Ez a két dolog lenne, amit kérdeznék.
    fényszeretettel
    Földangyal

    VálaszTörlés
  2. Kedves Földangyal!

    Akkor indítottuk a blogokat, amikor már nagyon erős volt a késztetés, és noszogattak minket felsőbb dimenziójú barátaink, hogy osszuk meg másokkal tapasztalatainkat, információinkat, és a Lejegyzőn keresztül szeretnének üzenni az embereknek.
    A Földdel, az emberiséggel, és bármi mással kapcsolatos várható jövö, terv bármikor változhat. Mivel a változás az állandó, a jövő is mindig változhat, a terveket is az aktuális állapotokhoz igazítja aki vagy akik ezt tehetik.
    Így történt a Föld jövőjével is. Az emberiség legnagyobb többbsége ellenállt eddig minden fejlődésre, változtatásra irányuló tevékenységnek, útmutatásnak, "noszogatásnak", és emiatt is a háttérben változott sok minden, amit nem oszthatunk még meg, de a lényeg, kapott az emberiség esélyt, hogy itt folytathassa útját. Természetesen "felülről" újabb és újabb tervek és kísérletek zajlanak az emberiség felébresztésére, de majd kiderül, milyen sikerrel. Ezek sikerétől vagy sikertelenségétől függ majd minden további esemény.
    Azok, akik nagyon belesüppednek az anyagba, leesik a rezgésszámuk, haláluk után már csak egy másik, 2D-s bolygón fognak tudni csak leszületni.

    Szertettel:

    Fénykereszt

    VálaszTörlés
  3. Kedves Fénykereszt és Lejegyző!

    1. A múltkor is meg szerettem volna kérdezni, hogy csak magyar nyelven jelennek meg írásaitok, ha igen, akkor hogyan tudnak eljutni a fontos információk az emberek többségéhez?

    2. A morfogenetikus mező egyenlő a kollektív tudathálóval, ha van különbség, akkor mi lenne az?

    3. hogyan kell elképzelni a kollektív tudathálót, elég kevés információ van erről a neten?

    4. Némelyik írásotokat már másodszor olvasom, nagyon szeretem Veloni mondatait, ő egy lényeges dologra hívja fel a figyelmünket éspedig a belátás hiányára, amely nem jó irányba visz. Még az is nagyon tetszett, hogy tőletek kért segítséget, remélem, megfogadta, és azóta remélhetőleg legalább ő jól van. Lehet még tudni róla valamit, hogyan szokott jelentkezni, ő kéri a kapcsolatfelvételt, vagy fordítva.

    Még csak annyit, hogy mindig mondom és írom a levelező társaimnak, hogy mennyire meg vagyunk védve itt a Kárpát-medencébe minden szélsőséges időjárási anomáliától, meg vulkáni aktivitástól. Nekem olyannak tűnik, mintha Földanya bölcsőjében lennénk. Ezt kellene nagyon megbecsülni, értékelni és megóvni.
    Köszönöm szépen a múltkori válaszokat is.

    Angyali üdvözlettel és fényszeretettel:
    Földangyal

    VálaszTörlés
  4. Kedves Földangyal!

    Úgy látom, hogy írásaink csupán magyarul jelennek meg, viszont a világ sok pontján nézik azokat, az nem derül ki számomra, hogy eljut-e az információ más nyelven beszélőkhöz, de gyanítom, hogy egymásnak lefordítgatják a külföldi magyarok, ha erre érdeklődés van. Azt nem látom, hogy külön ezért bárki is venné a fáradságot, és lefordítaná. Erre nekem sincs sem energiám, sem időm, sem teljes képességem, így az információk csak azokhoz tudnak eljutni, akik igazán értik is őket, de ez a magyar nyelvet ismerők között is így van. Úgy gondolom, hogy a Legfelsőbb Teremtő, ha akarja, el tudja intézni, hogy mindenki értesüljön minden olyan információról, amire szüksége van. Az biztos, hogy a titkosszolgálatok is figyelik, de ez sem egy nagy dolog, ők mindent figyelnek, ez a dolguk, próbálják védeni a hatalmat.

    Úgy tűnik számomra, hogy a morfogenetikus mező hasonló, mint a kollektív tudatháló, egy apró különbség mégis van, legalábbis az én érzéseim, információim szerint. Úgy látom, hogy a morfogenetikus mező az élő szervezetek energia és tudatmezője, a kollektív tudatháló viszont téren és időn át végtelen. Ezen kívül kapcsolatban van kisebb és nagyobb összefüggésekkel is, ami annyit jelent, hogy a kollektív tudathálónk befolyásolni képes a környező és a távolabbi bolygók kollektív tudathálóját is, ahogyan az övék is a miénket, és egymásra hatnak, információt közvetítenek egymásról, így egy távoli bolygó lakosai, ha elég ügyesek ebben, rengeteg információt le tudnak rólunk hívni. Ami még fontos, hogy ez a háló, mint egy energiacsomag pulzál az univerzumba, így a legtávolabbi csücskébe is eljut az információ rólunk. Ezért jön sokszor egy sereg olyan földönkívüli lény, faj, akik le szeretnék igázni a Föld lakosságát, pont mert a kollektív tudathálónkban benne van, hogy imádja az emberiség, ha le van igázva, nem szeret önállóan gondolkodni, inkább szereti, ha valaki irányítja tetteit, szavait, gondolatait.

    A kollektív tudathálót úgy lehet elképzelni, mint egy energiaburkot, ami folyamatosan küldi a jeleket kifelé, és folyamatosan veszi is a jeleket, amik kintről jönnek. Minden egyes ember rendelkezik saját energetikával, gondolatvilággal, élményekkel, ezek mind megtalálhatók ebben az energiaburokban is, ami nem a Föld fölött valamennyi kilométerre lebeg, hanem teljesen áthatja és átitatja a Földet, hiszen a Földet alkotó istenség tudata, érzelmei is benne vannak. Szóval úgy lehet elképzelni, mint egy fényes ködöt, ami átjár mindent, mindenkit, a Földet, az eget, az embereket, a tárgyakat, egyszerűen mindent, és folyamatosan adó-vevőként funkcionál.

    Veloni lebeg az 5. és a 4. dimenzió határán, de jól van, és egyre emelkedik. Úgy érzem, elgondolkodott néhány dolgon, és ez segített neki. Nincs egyszerű helyzetben, de ki van? Mindig úgy csatornázok, Velonit és mást is, hogy azt neki kell akarni. Velonival már régen beszélgettem, de a fenti információk alapján most önmagán dolgozik, és szépen halad.

    Igaz, bár annyi kiegészítéssel, hogy mi a Föld szívcsakráján élünk, így aztán nem véletlen ez a kíméletes időjárás, de a mi felelősségünk is, hogyan óvjuk ezt a csodálatos és szent helyet.

    Örülök, ha segíthetek, ha van kérdés, amire válaszolni lehet!

    Szeretettel:
    Lejegyző

    VálaszTörlés
  5. Kedves Lejegyző
    Köszönöm a részletes válaszokat, amit még el kell olvasnom párszor, hogy el tudjam képzelni.

    Csodálatos, ahogyan ez a segítség átível a kozmikus határokon, én is szeretek segíteni, de most már csak úgy, ha kérik. A segítség nagyon jó dolog, kár hogy sok embertársunk nem él vele, inkább egyedül harcolja az élete harcát. Amióta az angyalok segítségét kérem, azt nem mondom, hogy minden könnyen megy, de meg tudok oldani könnyebben sok mindent.

    Még úgy látom, hogy csak nekem vannak kérdéseim, valamiért úgy érzem, hogy nem nagyon akarnak szembesülni, hogy az emberiség nem emelkedett fel tömegesen az ötödik dimenzióban. Páran azt mondják, hogy felemelkedtünk, csak még nem érzékeljük. Sokan keresik a magyarázatokat és a miérteket, pedig abból amit itt olvastam nyilvánvaló, hogy miért nem sikerült.
    Erre az üzenetemre nem kell válaszolni.

    Köszönettel és fényszeretettel:
    Földangyal

    VálaszTörlés
  6. Kedves Fénykereszt és Lejegyző!

    Tovább kérdezősködök, ha lehet, mert úgy látom, hogy még nem kérdezgetnek tömegével. Tény és való, hogy nagy káosz van a világban, zajlik a politikai és a pénzügyi élet elég rendesen. A spirituális témájú honlapok, meg próbálnak valamiféle magyarázatot adni 2012. december 21-e kudarcára.

    Kérdés:
    1. Olvastam dr. Mikus Edit könyvében, hogy a Felsőbb Énünk különböző lélekrészei születnek le a Földre megtapasztalás céljából, mondjuk például, hogy az én Felsőbb Énem 10-12 lélekrésze (ebből egyik én vagyok) születik le ide a Földre női vagy férfi minőségében különböző földrészekre, különböző családokhoz, hogy tapasztalatot szerezzen. Ezen lélekrészek, nem találkozhatnak, mert különbözőek az életfeladataik. Minden lélekrész össze van kötve a Felsőbb Énnel, ő az amolyan Égi koordinátor, aki a hetedik dimenzióban létezik. Ezt jól tudom?

    2. Létezik az, hogy ugyanahhoz a Felsőbb Énhez tartozó lélekrész más dimenzióban születik le, vagy az összes, csak a Földre?

    3. Továbbá még azt is olvastam, hogy a Felsőbb Énünket, csak a Belső Gyermeken keresztül lehet megkérni, hogy vegye fel a kapcsolatot velünk, mi a Ti véleményetek ezzel kapcsolatban?

    Most csak ez a három kérdésem lenne. Az a tapasztalatom, ha csak két-három kérdést teszek fel, akkor a válaszokat jobban át tudom gondolni.

    Köszönettel és fényszeretettel:
    Földangyal

    VálaszTörlés
  7. Kedves Földangyal!

    Információm szerint a "felsőbb ének" mint az ötödik dimenzió felső rétegében létező isteni szikrák küldenek lélekrészt alsőbb dimenziókba tapasztalásra. Bevett gyakorlat egy bolygó, egy lélekrész. Ám ez történhet párhuzamos dimenziónként is, mivel azok adott döntéshelyezetek másik altarnatítváját viszik véghez. A lelkek legnagyobb többségénél ez adott bolyóhoz kötött, például a Föld különböző szintű és párhuzamos dimenziójú megnyilvánulásaihoz. A 6. és felsőbb dimenziókből nagyon ritkán történik inkarnáció alsóbb részekbe. A fizikai dimenziók az ötödikig bezárólag tart, feljebb már nincsenek bolyók és csillagok.
    Előfordulnak egy bolygóhoz un. duál lelkek, kétfelé osztott lélekrészek küldése. Ezek találkozhatnak is, ám emberi szempontból ritkán pozitív, felemelő dolog a "randi", mert leginkább a duál rész hozza a legnagyobb feladatokat a másik lélekrész számára, okkal... A hasonló tulajdonságú, a "hűha" talákozások, még nem jelentik, hogy a duál lelkével találkozik valaki, ez egy más kategória legtöbb esetben.
    A belső gyermek csak egy tulajdonsága a szellem-lélek egységnek. A felsőbb ént bárki tudatosan is megszólíthatja, ám hogy az egyén érti mit mond, az a tudatosságtól, nyitottságtól, pillantnyi lelkiállpottól is függ.
    Örülünk, hogy kérdezel, mert ez jelzi, hogy gondolkodsz, és ez szükséges része a fejlődésnek, tudatosodásnak.

    Szeretettel:

    Fénykereszt

    VálaszTörlés