2012. szeptember 20., csütörtök

Salusa üzenetei 2.


M: Ott hagytuk abba, hogy nem válaszoltál arra a kérdésemre, hova kerülnek azok, akik nem akarnak a szeretet útján járni.

S: Azt gondoltam, hogy ez kiderült abból, amit írtam. A bolygónkon van olyan csoport, aki ezt az utat választotta, és van olyan, aki nem. Ezek a csoportok átjárhatók, még csak fizikai költözéssel sem kell, hogy együtt járjon a váltás. Azért hozzátenném, hogy homogén a társadalmunk. Akik a szeretet útját választották, még ha el is bizonytalanodnak, akkor sem állnak át a félelem útjára, és egy helyen élünk mi, akik ilyenek vagyunk, fejlett társadalomban. Akik a félelem és gyűlölet útján járnak, el sem viselnék a közelségünket, ők a bolygó más részén élnek. Nem kötelező elköltöznie fénnyel telt közösségünkből azoknak, akik nem ezen az úton akarnak járni, csak hát a félelem nem bírja a szeretetet…

M: Mondd meg nekem kedves Salusa, hogy ha ennyire fejlettek vagytok, miért nem keltetek még át magasabb dimenzióba?

S: Kedvesem. Attól, hogy más alapokon működik társadalmunk, hogy földi szemmel magasan fejlettnek tűnhetünk, igazából, mint már mondtam, nekünk is van hova fejlődnünk. Itt jön az, amit éppen elkezdtem veled megosztani. Most válik fontossá, hogy megértsd a ciklusok, korszakok váltakozását.

Nem a Föld az egyetlen bolygó, ahol minden a feje tetején áll. Az igaz, hogy itt ütközik ki ez a legjobban. Az én bolygómon a társadalom egészen más irányból érkezik, viszont ugyanabba az irányba tart, amerre nektek is meg van írva. Az én bolygómon a társadalom alapja mindig is a szeretet és megvilágosodás volt. Vannak korok, amikor ez sokkal jobban érvényesül, másokban kevésbé. Ez most egy ilyen kor. Mi is a mélyrepülésünk alján tartunk. Hogy nálunk nem annyira rossz a helyzet, mint nálatok, az köszönhető a bolygónknak, az istenségnek, mely azt alkotja. Ő nem tűri meg úgy a sötétséget, mint a tietek tette eddig.

M: Kérlek kedvesem, ezt fejtsd ki egy kicsit jobban. Mit értesz azon, hogy a bolygót alkotó istenség?

S: Ó, hát nem gondoltam, hogy ennyire rossz itt a helyzet, de tévedtem. Azt reméltem, tudjátok, hogy hogyan működik a teremtés, és a világegyetem. Nem az én feladatom, hogy ezt az információt nektek elmondjam.

M: Miért mondod ezt? Igazán elmondhatnád, ha már így szóba került. Egyébként, ha te most nem mondod el ezt, akkor ki mondja el?

S: Tudod kedvesem, ezeket az információkat csak magatokban találhatjátok meg. Nem mondhatja el senki, aki kívülről jön. Egyet nagyon fontos tudnotok. Az igazság, és a fény nem kívülről jön, hanem belülről. Csak akkor érthetitek meg a nagy és állandó igazságokat, ha a tudást magatokban keresitek. Nem szabad elfogadnotok a kívülről érkező tudást az igazságról, mert nem szabad átadni ezeket. Ez beavatkozás lenne. Gondolj csak bele. Én most megosztom veled a teremtés nagy titkait, és ezáltal az emberiség azon részével, akik ezt elolvassák. Mit fogtok ti rólunk, vagyis rólam gondolni? Azt, hogy isten vagyok, aztán amellett, hogy himnuszokat zengtek majd, elkezdtek faggatni a mindenség titkairól. S mindezt azért, hogy ne magatoknak kelljen elgondolkodnotok, hanem tőlem megkapjátok, azt imádjátok, az én érdemeimet hangsúlyozzátok, ahelyett, hogy rájönnétek, mennyire csodálatosak és tökéletesek vagytok ti magatok.

M: Miért tennénk ilyet? Én azt látom, hogy sokan keresik a szeretet útját, de kellő információ nélkül nem tudnak azon járni. Valakinek át kell adnia a szükséges tanításokat, hogy a tanítványok a jó úton haladjanak. Ki is lehetne erre méltóbb, mint egy olyan nagy erejű, fényes tudatosságú lény, mint te.

S: Hízelgéssel nem érsz el nálam semmit! Tudom ezt miért tetted, pontosan látom, hogy ezt egészen máshogy gondolod, csak azért írtál ilyet, mert ez a kollektív hozzáállásotok. Igaz, vagy tévedek?

M: Igaz. De azért fejtsd ki, hogy testvéreim számára világos legyen, miért nem vállalod ezt a megtisztelő feladatot. Tudod, sokan szeretnék, ha felvilágosítanák őket.

S: A felvilágosítás egyben a megvilágosodás csakis bent érhető el, nem kívülről.

M: Mégis tele van az ezoterikus irodalom olyan könyvekkel, amelyek azt reklámozzák magukról, hogy megmutatják az utat a megvilágosodáshoz.

S: Természetesen irányt mutathatnak, sőt vannak mesterek, akiknek lehetnek tanítványaik. De egyet jól véssetek eszetekbe és szívetekbe kedveseim, hogy akárhány könyvet elolvashattok, ha nem jártok az úton. Mindenkinek egyéni az útja, azt senki más nem járhatja, ezért érthetetlen sokszor az a könyv, ami megígéri, hogy megmutatja az irányt. Azt az irányt mutatja meg, amin a szerző halad, vagy amin a szerző jutott el a megvilágosodáshoz, és nem azt, amin az olvasó jut majd el oda. Más ismerni az utat, és más járni rajta. Kedveseim. Ismerhettek akárhány utat, ha a sajátotokon nem vagytok hajlandóak járni. Lehet, hogy előbb eléritek a megvilágosodást, ha nem is tudjátok mi az, ha egy könyvet sem olvastok róla, csak a nektek szánt úton haladtok. Ha a belső sugallatokat követitek, koordinálva értelmetekkel.

Két féle értelem létezik kedveseim. Az egyik a fényhez vezet, a másik a sötétségbe. Ugyanígy a jó szándék is lehet látó és vak. A vak az, amelyik szenvedéshez vezet, a látó az, amelyik megvilágítja utatokat.

Ha tanácsolhatok valamit nektek csillagtestvéreim, akkor az lenne, hogy bármilyen információt kaptok, akárhonnan, azt először forgassátok át magatokban, hogy észrevegyétek, ha nem tiszta, és ha ártani akarnak nektek, a szép és jó szándék burkába csomagolva.

M: Kérlek, mondd meg nekem, honnan ismerhető fel az ártó szándék, ha szép és jó az üzenet.

S: Jól van, ez egy értelmes kérdés. A válaszom pedig segít eligazodni nektek az információ sokaságában. Az összes olyan információ, ami azt tartalmazza, hogy keresd magadban a megoldást, gondolkodj el rajta, kövesd intuíciód, hallgass a belső hangokra, öntse el elméd a fény, és azon át szűrd le a tanulságot, ezek mind rendben vannak. Amikor ellenben olyat olvasol, és ez pont a galaktikus fajok üzenetére nagyon is vonatkozik, hogy ezt tettük, meg azt tettük, letartóztattuk, megtisztítjuk a Földet, a földkéreg mozgását szabályozzuk, meg az időjárást, aztán hogy figyeljétek meg egymást, ki ügynök, ki az, aki ártani akar, ezeket jelöljétek meg, ezek az üzenetek merőben rossz szándékot mutatnak.

Tudnotok kell kedveseim, hogy senki, ismétlen, senki, egyetlenegy faj sem szabályozhatja a földkéreg mozgásait, vagy az időjárást, legalábbis a megfelelő következmények nélkül. Talán azt hiszitek, hogy a Föld halott anyag? Talán nem volt véletlen, hogy kikotyogtam ezt az információt nemrég. Akkor most ki is emelem. A Föld nem halott anyag! Nincs olyan, hogy halott anyag. A Földetek egy tudatos, élő lény. Ne gondoljatok rá úgy, mint valamiféle anyaggömbre, aminek az a feladata, hogy titeket a hátán hordjon. Ne higgyétek, hogy ez lenne a nagy feladat, és azt se higgyétek, hogy következmények nélkül gyötörhetitek. Az csak egy pici dolog, hogy kiirtjátok a természetet az életviteletekkel. A helyetekben nem lennék annyira biztos benne, hogy elpusztíthatjátok a ti akaratotokból. Viszont felhívom rá a figyelmetek, hogy amennyiben nem vagytok képesek úgy élni a Földön, hogy az elviselhető legyen, bizony ki lesztek irtva gyökerestől. A ti élettelennek hitt Földeteknek ez csak egy legyintésébe kerül. Biztosan látjátok, hogy a természet erői micsoda pusztításra képesek. Nézzétek a vulkánokat, a viharokat, az áradásokat, a szeleket. Gondoljátok, hogy az emberi élet nem elsöpörhető egy mozdulattal? Tévedtek, ha így hiszitek. A Földetek változásban van. Nem a külső változás itt a hangsúlyos, hanem a belső, a spirituális. Bizony, mivel a Föld él, egy élő lény, ezért ő is fejlődik folyamatosan, spirituálisan is. Nem is lassan. Most nálatok is véget ér egy világkorszak, rajtatok múlik, hangsúlyozom, hogy nem rajtunk, maradhattok-e, vagy sem. Minden bolygón csak olyan lények élhetnek, akik léte belepasszol a bolygó spirituális fejlettségébe. Ha egy bolygó nem képes elviselni a gonoszságot, akkor a rajta élő lények nem lesznek gonoszak.

M: Ez elgondolkodtató. És mondd meg nekem kedves Salusa, mi a helyzet a Nappal. Állandóan olyan üzenetek keringenek a világhálón, hogy megvédték az ártó napkitöréstől, napszéltől az idegenek a Földet.

S: Na persze. Remélem, előbb-utóbb megértitek, hogy senki nem avatkozhat bele olyan dolgokba, amire nem kérték. A Föld és a Nap, mivel mindketten élő lények, egymás közt lerendeztek már előre mindent. Nem történik semmi olyan, ami terven kívül lenne. Az, hogy olyan napszél indul útnak, ami elsöpörheti a légkörötöket, de „véletlenül” épp nem a Föld irányába haladt, arról csak annyit érdemes tudnotok, hogy nincsenek véletlenek. Viszont figyelmeztető jelek annál inkább vannak. Azt, hogy ezt hogyan értelmezitek, megint csak rajtatok múlik. Értelmezhetitek úgy, hogy félelemmel telik szívetek, és telhet világossággal is, szívetek és elmétek egyaránt.

M: Azt mondd meg nekem kedves Salusa, bár nem egészen tartozik ide, de biztos kíváncsiak rá testvéreim, hogy mint mondottad, a trimenár fajból származol, ennek van köze a szíriusziakhoz?

S: Fizikai, vagyis bolygó-elhelyezkedési szempontból nincs. Természetesen mindannyian, titeket is beleértve, csillagtestvérek vagyunk. Sejtem mire gondolsz, mivel szándékaink tiszták, előfordul, hogy összetévesztenek minket, de nem vagyunk a szíriuszi fajhoz tartozóak, csak energetikánk hasonló. Sajnos azt kell mondjam, hogy ez csak a ti vak szemeitek számára van így, mégis megtisztelő, ha nem is pontos. Ezért mondtam, hogy van hova fejlődnünk. Szeretnénk elérni a szíriusziak tiszta energiaszerkezetét, de addig még nagy utat kell megtennünk a spirituális fejlődés útján. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése