2012. szeptember 21., péntek

Raskan üzenetei 2.

 
R: Mi történt a Nagytanáccsal? Ez még mindig felkavar, ha eszembejut. Emlékszem, sok támadás érte a szíriuszi flottát a sötét gyíkok részéről, és leginkább nektek köszönhettük, hogy végül meg tudtuk védeni magunkat. Ezt úgy kell elképzelni, hogy nekünk nincsenek támadó fegyvereink. Bénítóink vannak, ami úgy működik, hogy egy energiatorlaszt hoz létre a támadó és mi közöttünk, ez olyan, mint egy pajzs, így aki ránk lő, annak a fegyvere nem is sül el, vagy a hatás nem következik be. Az atombombáitokat is ilyen bénítókkal semlegesítettük néhányszor. A hajók körül is van egy ilyen energiamező, amely megvéd minket ellenséges támadás esetén. Csak mi azt nem tudtuk, hogy ennek a pajzsnak a hatásfoka attól függ, hogy a legénység energiái mennyire tiszták. Kénytelenek voltunk tapasztalni. A helyzet ugyanis az volt, hogy azokon a hajókon, ahol működtek beépült ellenséges elemek, azokon gyengén, vagy egyáltalán nem működött ez a berendezés. Aztán amikor a Fény Szövetsége megalakult, és hajóinkról a sötét szándékú elemek el lettek sugározva, ennek a védelmi rendszer a hatásfoka, a mi energiaszintünkkel egyenes arányban megnőtt. Ekkor értettük meg, mennyire fontos, hogy tiszta legyen a legénység szándékilag is.

A szíriuszi flotta nem akarta magát megtisztítani a gyanús elemektől, mert a tolerancia elvét vallják, hogy aki azt mondja, átállt, annak minden áron esélyt akarnak adni, hogy bebizonyítsa ezt. Aztán nem is nagyon figyeltek ezekre az elemekre, pedig folyamatosan szabotálták a rendszerek működését, a berendezéseket, és bizony hamis üzeneteket küldtek a többi hajónak, és a Szíriuszra is. Így bizony a Nagytanácsot is félrevezették. Olyan információk kezdtek el keringeni köztünk, amik arra utaltak, hogy ti ártó szándékúak vagytok. Mellesleg később kiderült, hogy még a Szíriuszi Nagytanács köreiben is vannak beépült, álcázott, rossz szándékú gyíkok. Annyira demoralizálták a tanácsot, hogy teljesen működésképtelenné vált. Olyannyira, hogy mikor végre sikerült ezeket az elemeket kiszűrni, mellesleg a ti unszolásotokra, majd visszajátszottuk az eredeti bizonyítékokat, vagyis felvételeket, és kiderültek a csalások, már nem tudta magát összeszedni a tanács, és önmagától feloszlott. Nem is tehetett mást, annyira magatehetetlen testület lett.

Mi meg ott álltunk, egy többezer éves hagyomány szakadt meg, nem voltak vezetőink. Valamit ki kellett találni, nehogy káosz uralkodjon el a népen, így kitaláltuk, hogy az lenne a leghelyénvalóbb, ha lenne tanács, de a tagjai ne családi alapon örökölhessék a tanácstagi címet, hanem rátermettségi alapon válasszák ki a tagokat. Úgy határoztunk, hogy a Szíriusz rendszer minden lakott bolygója ad egy tanácstagot, ha akar, és az összes flotta, ami kiküldetésben van más bolygórendszerekben, is ad, külön-külön egyet. Így a Föld körüli flotta is adott egy tagot, én is tag lettem, mint a Fény Szövetségének főparancsnoka. Ezt a címet nem azért kaptam, mert én vagyok a főparancsnok, csak engem találtak erre is a legmegfelelőbbnek. Azt is meghatároztuk, hogy ha valaki nem megfelelő, akkor egyszerűen leváltjuk. Nem parancsokat fogunk osztogatni egymásnak, hanem csak javaslatokat, hogy ebből ki mit tartat be, az ő dolga. A kisebb vezetők is fontosabb szerephez jutnak, kreatívan és önállóan kell ellássák munkájukat. Az egész rendszerünk megváltozott, és mondhatom, hogy a kezdeti ijedtséghez képest, sokkal jobban működnek így a dolgok, mint eddig. Ha valamelyik vezetőnek gondja van, akkor segítünk neki tanácsokkal. Több szem többet lát alapon. Hogy aztán a tanácsokkal mit kezd, az a saját felelőssége. De akkor sincsenek konkrét parancsok és törvények. Élet-halál helyzetben persze máshogy állnak a dolgok, ezzel inkább azt a bonyolult tanácskozási módszert szüntettük meg, amit a Nagytanács csinált. Ők már művészi szintre emelték a tanácskozást. Már jóformán arról is tanácskoztak, hogy tanácskozzanak-e valamin is. Arról is szavaztak, hogy szavazzanak-e. Egyszóval nem működött megfelelően.

Ennek számos hatása volt. Például az, hogy úgy lettek nevelve a gyermekek, hogy spirituális fejlődésüket igyekeztek korlátozni, nehogy hamar átlépjenek egy magasabb tudatosságú Létsíkra. Attól féltek, hogy akkor nem marad nép ebben a dimenzióban. Ezzel aztán elérték, hogy aki mégis átkelt, azt nem lehet visszarángatni segítségért, mert nem hajlandó. Mindenki oldja meg a maga baját, ahogyan ő is kénytelen volt megtenni. Ezen kívül teljesen elszakadtunk a belső földön élőktől. Mivel ők sokkal spirituálisabb úton járnak, ezért őket szentimentálisnak tartottuk, akiknek jobb nem hinni. A meditációt csupán technikai információk megszerzésére használtuk, másra nem.

Mindez gyökeresen megváltozott. Most már nincs vezető Atya, aki meghatározza a törvényeket. Kapcsolatba léptünk a belső föld vezető Anyájával, akit nem megválasztanak, csak őhozzá fordulnak ügyes-bajos dolgaikkal, mert őt tartják a legbölcsebbnek. Meditációinkban ő is segít nekünk, megreformáltuk az egész oktatási rendszerünket. Végre fellélegezhettünk, és kitisztult az agyunk. Vége a homálynak, amiben a Nagytanács tartott minket. Erről a testületről annyit érdemes csak még tudni, hogy a tagok egyszer régen biztosan nagyon nyitott elméjűek, és alkalmasak voltak. Viszont elkövették azt a hibát, hogy családi alapon öröklődhetett a tagság. És elérték törvényekkel, hogy a tanács döntései megfellebbezhetetlenek legyenek. Így aztán, lassan egyre kevésbé rátermett emberek is tagjai lettek a tanácsnak, akik már nem irányították a népet olyan tiszta szándékkel, mint az alapító tagok. Ez is okozta népünkben azt, hogy kissé tévútra siklott a fejlődésben.

M: És hogy érzed Raskan, tényleg jobban működnek így a dolgok? Abban biztos vagyok, hogy a földi embereknél ez a kormányzás abszolút káoszhoz vezetne.

R: Valóban, gondolom nehéz is értelmeznetek, hogy nálunk miért van ez máshogy. Azt tudnotok kell, hogy egészen más tudatossági szinten vagyunk, mint ti. Persze, minket is el lehet nyomni, és félre lehet vezetni bizonyos szinten, de közel nem annyira, mint titeket. Ez annyira más, hogy nem is nagyon találok szavakat. Te belelátsz a mi társadalmunkba, talán jobban látod, hogy ez nálunk egy működőképes dolog. Akit érdekel, nézzen bele, ahogyan te is. Biztosan érdekesnek fogja találni.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Fénytestvérek!
    Egyáltalán nem lepett meg az a viszály ami a Nagytanáccsal történt. Meggyőződésem, hogy a világotokban is ugyanazok az erők viszik a pálmát mint nálunk ez hozzánk is lejött. Közléseitek jól tükrözték a vihart a kanál vízben. Az viszont, hogy sikerült ilyen gyorsan az újjászervezés az több mint meglepő. Nos, ezek a körülmények mindennél jobban bizonyítják, hogy tényleg a testvéreink vagytok. Jó volna ha többet számolnátok velünk, jobban bevonnátok minket a feladatok előkészítésébe és a végrehajtásba is mert a kérés nem szégyen és mi szívesebben kapunk ellenszolgáltatást mint ajándékot. Szeretettel.

    VálaszTörlés