2012. október 9., kedd

Salusa üzenetei 3.

 
M: Kedves Salusa. Ismét megkerestél, hogy csatornázzam üzeneted. Mit üzennél most az embereknek?

S: Arról szeretnék veled beszélgetni, hogy nagy változások zajlanak Földanyában.

M: Tehát elkezdődtek. Eddig azt mondta, még tartja magát.

S: Ez igaz, de akkor sem tud fejlődésének útjába állni, és leginkább nem is akar. Ebből adódnak a változások. Ezek leginkább energetikai jellegűek. Egyenlőre csak annyit fogtok ebből észlelni, hogy az indulatok egyre erősebben törnek a felszínre.

M: Már volt ilyen, sőt folyamatosan időről időre megismétlődik ez. Az embereket mindig valamiféle energetikai változások érik. Miben más ez?

S: Egészen más jellegű, mint az eddigiek. Az eddigiek inkább tisztító jellegűek voltak. Most a változáson alapulnak ezek az energiák. Ez annyit tesz, hogy felerősödnek az elnyomott dolgok. Olyan emberekből is kitörhet az agresszió, akikből nem is néznéd ki. Azokból meg áradni fog, akikből egyébként is szokott.

M: Mondd ez mire lesz jó? Az emberek szembesülnek olyan dolgokkal, amiket el is kerülhetnének. Mi lesz azokkal, akik a békét választják? Hogyan kerüljék el az erőszakot?

S: Nem kell különösebben aggódni. Mindenkinek feladat, hogy lemérje magán, mennyire befolyásolják bizonyos energiaminták. Valóban túl léptek az agresszión azok, akik most azt tartják magukról, hogy a békét választották? Akinek nincs szüksége olyan tapasztalatra, hogy valaki bántsa, azt nem is fogja senki sem bántani. Viszont egy-egy alkalommal, megfigyelőként résztvevője lesz erőszakos cselekedeteknek. Ilyenkor az a kérdés, hogyan képes a látottakat lereagálni. Félelemmel, vagy szeretettel. Hidd el nekem, ez egy fontos tapasztalat az embereknek, és segíti fejlődésüket.  Ami meg még fontos, hogy a langyosoknak egyre kisebb terük lesz, rá lesznek kényszerítve a döntésre. Nem lehet úgy élni, hogy arra lengjen, amerre a szél viszi.

M: Na de hát van az a mondás, hogy a nád hajlékony, így nem töri el a szél. Legyünk hajlékonyak, és ne pedig merevek.

S: Ez egy egészen más helyzet. Azok, akik langyosak, azt hiszik, hogy nem tartoznak felelősséggel tetteikért, mert csak azt csinálják, amit mondanak nekik. Légy résen. Az, aki hajlékony, az sem száll ide-oda, amerre a szél fújja. Aki hajlékony, az saját magán képes minden pillanatban változtatni, hogy összhangban legyen a Teremtő akaratával, a fejlődéssel, hogy a fény és szeretet útján járjon. Ez a hajlékonyság, nem pedig az, hogy minden irányba kapkodunk, ha valami újat hallunk, mert az biztosan szentírás lesz, az biztosan beválik, mert már egy valakinek, vagy kettőnek bevált. Ez nem a hajlékonyság. Tudod ennek is két aspektusa van. Egy anyagi és egy szellemi. Ha szellemi szinten vagy hajlékony, akkor az van, amit fentebb elmondtam. Ha anyagi szinten vagy hajlékony, akkor vagy kapkodsz össze-vissza, anélkül, hogy gondolkodnál, mert jött egy divatos új irányzat, vagy hagyod, hogy mint a rongybabát a kutya, mások rángassanak madzagon, mert nem vagy hajlandó sem gondolkodni, sem dönteni a saját életedről.

M: Látod, így már sokkal érthetőbb. És csak az agresszió fog fokozódni? 

S: Egyenlőre igen, majd aztán következnek a további lépések, mindez azért, hogy a változások végén az igazi jóra már fel legyen készülve az, aki akar. Ezek a változások, ha jól reagáltok rájuk, hatalmasat dobhatnak az emberiség fejlődésén. Egy új emberfaj, az egységben, önállóan létező, gondolkodó, érző ember alakulhat ki, aki felelősséget vállal mindazért, ami rá vonatkozik. Ezt már nem ismétlem, annyiszor leírtuk. Egyszóval a gondolkodó, és játszó ember átalakul tudatos emberré. Ez minden szinten így lesz, sőt minden egységbe kovácsolódik, és megszűnik a dualitás. Egyszerűen nem válik be, mert egyek vagyunk és, nem felek, meg sokak, stb.

M: Viszont én nem vettem észre annyira az agressziót magam körül. Érzéseim szerint ez egyelőre nem Magyarországon érinti az embereket. Te mit látsz globálisan?

S: Valóban egyelőre még nem érinti olyan veszélyesen a magyar lakosságot, de ez persze ide is be fog gyűrűzni. A Föld más helyeit érinti most inkább, de még annyira az elején vagyunk ennek a változásnak, hogy idő kell míg erőteljesen érezhetővé válik a hatása.

M: Köszönöm Salusa, hogy válaszoltál a kérdéseimre. Még majd szeretnélek megkérdezni néhány dologról, amibe te látsz bele jobban, de egy másik alkalommal.

S: Örülök, hogy beszélgettünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése