2012. október 20., szombat

Vasu üzenetei 3.

 
V: Úgy gondolom, érdemes kifejtenem azt jobban, hogy mi mindenre lehet használni a szeretetet. Először is ez egy csodálatos érzés, képes feltölteni mindent energiával, vagyis energetizál. Bizonyára észrevetted, hogy akármennyire fáradt is vagy, ha valami olyan dolog történik, ami szeretettel tölt el, akkor teljesen felfrissülsz, lelkesedsz, mintha kicseréltek volna. Aztán amit még tud, az a szembesítés. Ettől veszélyes. Ez azt jelenti, hogy amint már mondtad, a szeretet fényében minden hazugságra fény derül. Vagyis, ha azt vesszük, mennyire titkolózni szeretnek az emberek, mennyire sokat hazudnak önmaguknak, mennyire el akarják titkolni mindenki és önmaguk elől is az igazságot, akkor ez egy kellemetlen része a szeretetnek. Aztán tud gyógyítani is. Amikor valaki Reikeivel, vagy bárminemű energiával gyógyít, akkor is tulajdonképpen a szeretet dolgozik, mint intelligens energia. Azért hozzátenném, hogy pont azért tud gyógyítani, mert szembesít. Ezáltal felszínre hozza azokat a megoldatlan dolgokat, amik a betegséget okozzák. Aki tudatos, az ilyenkor örül, megoldja a felmerülő problémát, és már meg is gyógyult az adott bajból, mert nincs már annak létjogosultsága, erejét veszti. Aki viszont nem áll készen, igazán nem akar szembenézni az elnyomott részeivel, az tovább fog szenvedni, gyártja majd az újabb és újabb betegségeket magának. a betegségek csupán határozott figyelmeztetések arra vonatkozóan, hogy valami megoldásra vár. Egyre durvábban jelentkeznek ezek a figyelmeztetések, mert azzal, hogy nem vállaljátok fel azokat a részeiteket, amiket elnyomtok, azt fejezitek ki, hogy tudatotok az anyagba van fordulva. Így kénytelenek vagytok a figyelmeztetéseket is anyagba fordultan megélni, megkapni. Ezért történnek veletek a balesetek, a betegségek. Most gondolj bele, ha az, aki alapból eléggé anyaghoz kötött, szembesülne önmagában a végtelenül hatalmas szeretettel, az végtelenül hatalmas erővel szembesülne a saját dolgaival, hibáival, hazugságaival. Nem hogy megzavarodnátok, hanem szerintem el is égnétek spontán ettől a hatalmas szembesüléstől.

M: Ebben igazad van Vasu. Még jó, hogy a Teremtő ennyire zseniális. Aztán még mit tud a szeretet?

V: Még arra is fel lehet használni, hogy megvédd magad. Itt arra gondolok, hogy nem sülnek el a fegyverek, nem robbannak fel a bombák és sorolhatnám. Ezenkívül generálhatsz magad köré egy burkot, amin azok a támadások, amikre nincs szükséged, hogy megtapasztalj, nem tudnak áthatolni. Aztán felhasználhatod még információszerzésre, mert mint mondtad már, a szeretet az információ hordozója, felhasználhatod tanulásra, emlékezésre. Egyszóval ez egy rendkívül sokrétű, univerzális energia. Azért azt még elmondom, hogy amikor rezgésszámemelésre használod, vagyis a felemelkedésed szolgálatába állítod, mindig jusson az eszedbe, hogy a szembesítés részét is meg kell élned. Vagyis, ha a jelenlegi dolgaidat nem tudod megoldani, akkor ne számíts rá, hogy könnyen tudod emelni a rezgésszintedet. Emelni lehet, de a szembesítés is erősebben fog menni.
Ezért nagyon fontos tudnia mindenkinek, aki gyógyítással foglalkozik, hogy nem mindenki van felkészülve arra, hogy meggyógyítsa magát. Ha valaki csak úgy, mert gyógyít, és akkor aztán mindenkit, akkor is megerőszakolja a beteget, hogy meggyógyuljon, bizony számítson rá, hogy mindketten megkapják a szembesítő energiát is. Aki beteg, úgy, hogy erősebben szembesül az elnyomott dolgaival a többletenergia miatt, aki belenyúlt, az meg azért szembesül, mert nem vette figyelembe, hogy mit okoz másnak. Nem vette figyelembe, hogy a beteg még nem készült fel a változtatásra. Ilyenkor a beavatkozással akkora pofont ad a gyógyító a betegnek, hogy bizony annak a pofonnak a másik felét is meg kell tapasztalnia, a maga szintjén. Így működik ez, hozzátenném, hogy teljesen igazságosan. Ha belegondoltok, akkor láthatjátok is, hogy nincs semmilyen gonosz szándék, csak a színtiszta igazság.

M: Vasu barátom. Beszélj még arról egy kicsit, hogy miért van gonoszság. Ennek a kifejtését abbahagytad, hogy a szeretetet érthetőbbé tegyed.

V: Látod? Ezért mondtam, hogy több szálon kell vezetni az eseményeket. Szóval látható, hogy aki alacsonyabb rezgésszintű szeretetet képes csak befogadni, az önmagában még nem rossz. Viszont egy magasabb szintű rezgésről szemlélve eléggé elmaradott. Jó lenne, ha megértenétek, hogy nincs igazán rossz. Senki sem rossz, csak van, aki a szeretet rezgésében alacsonyabb szinten van. Ettől ő még nem rossz. Tetteit a fejlettségéhez kell mérni. Értem, hogy zavaró az, hogy egy magas rezgésszinten lévő ember folyamatosan szembesíti alacsonyabb rezgésszinten lévő társait ezzel a ténnyel. Az is zavaró, hogy ha alacsonyabb rezgésszinten levő keveredik egy kicsivel magasabb rezgésszinten lévő emberek közé, akkor a többit zavarja, hogy miért ennyire fejletlen. Ahhoz, hogy el tudjátok egymást viselni, meg kell értenetek az itt elhangzottakat. El kell tudnotok fogadni azt, hogy minden ember más rezgésszinten üzemel. Ettől még senki sem rossz. Odafigyelhettek arra is, mit mondott Jézusotok a kereszten. Azért imádkozott, hogy az őt kínzókon könyörüljön mennyei Atyja, mert nem tudják, mit cselekesznek. Ez azt jelenti, hogy a szeretetnek annyira alacsony rezgésén követték el tettüket, hogy az már egy magasabb rezgésszintről csak tudatlanságnak vélhető, mert az, aki képes egy magasabb rezgésű szeretet feltárni önmagában, az nem tesz ilyet. De ne álljunk meg itt, amikor úgy érzitek, mennyire fejlettek vagytok, akkor azért pásztázzátok magatokat, hogy ha minden kiderülne rólatok, ha más ismerné összes titkos gondolatotokat, érzelmeteket, akkor hogy éreznétek magatokat? Ha pocsékul, és ettől félelem költözik a szívetekbe, akkor érdemes elkezdeni megoldani ezeket a mély titkokat. Előbb-utóbb úgyis mindenre fény derül.

1 megjegyzés:

  1. Drága Lejegyző!

    Ezt a két üzenet, amit Vasutól kaptam, nagyon köszönöm, sok dolgot megértettem. Így még sehol nem olvastam ezekről a gondolatokról.
    Az én nevemben is köszönd majd meg Vasunak, hogy megosztotta velem is ezeket a gondolatokat.
    Olyan jó, hogy kapcsolatban vagy galaktikus testvéreinkkel.
    Fényszeretettel
    Földangyal

    VálaszTörlés