2012. október 20., szombat

Vasu üzenetei 2.

 
M: Kedves Vasu. Abban egyeztünk meg, hogy beszélgessünk a szeretetről.

V: Igen, ez egy nagyszerű téma, nagyon sokoldalú, és nagyon fontos lenne, hogy az emberek megértség a milyenségét. Ez igazából nem csupán egy érzés. Sőt, ez egyáltalán nem egy érzés. Sokan úgy gondoljátok, de ez tévedés. A szeretet egy hatalmas energia, ami mindenhol ott van. rengeteg tulajdonsága van. Az, hogy érezzük a szeretet, az csak annyi, hogy engedjük magunkban szétáradni ezt a különleges energiát, ami kivált egy reakciót belőlünk, ez maga a szeretet érzése. Igazából tovább megyek, mivel az Egy Teremtő alkot mindent, és Ő maga az intelligens teremtő energia, a feltétel nélküli Szeretet, így azt is mondhatjuk, hogy mindannyiunkat maga a szeretet alkot. Ebből a szempontból furcsa azt mondani, hogy átjár minket, vagy, hogy beszívjuk, hiszen már régen ott van bennünk, alkot minket.

M: Viszont mégis, rengeteg meditáció arról szól, hogyan fogadjuk be a szeretet, hogyan árasszuk el vele a testünket. Akkor ezek a meditációk félrevezetőek?

V: Részben igen. Ugyanis sokkal fontosabb lenne, hogy aktiváljuk magunkban a szeretetet. Tudom, hogy a meditációitok azt mondják, hogy fogadd be a kozmikus szeretetet, de ez tévedés. Egészen más az a hozzáállás, hogy magadban találd meg a kozmikus szeretet, és aktiváld azt. Sajnos az a helyzet ezzel a dologgal is, hogy ha be akarod magadba fogadni, az olyan, mint amikor kívülről várod a segítséget. Amikor már a szeretetet is kívül keresed, akkor már nagyon elharapódzott a világ körülötted. Épp az lenne a csodálatos, hogy ha ezt sem kívülről várnátok, hanem magatokban keresnétek. Érdekes, hogy te mindig is azt hangoztatod, hogy nem a földönkívüliek fognak megmenteni, hanem mindenki saját magát menti meg, hogy az Isteni Szikra bennünk van, de a szeretettel kapcsolatos hozzáállásod mégis az, hogy azt kívülről fogadod be.

M: Ez tényleg elég furcsa. Valahogy annyira megszoktam ezt a fajta hozzáállást, hogy pont a leglényegesebb, és egyben a legnyilvánvalóbb dologban nem vettem észre a csúsztatást. Igazad van. Pedig mennyiszer hangoztattam már, hogy mindennek a megoldása bennünk van, azt is tudom, hogy a gyógyító erő is bennem van, hogy nem mástól, hanem magamtól várhatom csak a boldogságot, meg hasonlók, sőt azt is tudom, hogy bennem van a szeretet, de valahogy nem éreztem eddig át, hogy tulajdonképpen ez az energia alkot mindent. Vagyis inkább nem tudatosodott bennem elég konkrétan. Egy teljesen új dimenziót nyitottál meg bennem.

V: Azért nem kell nagyon aggódnod emiatt, mert az említett dolgokban már ezt a fajta hozzáállást alkalmaztad, nagy megvilágosodásra ezen a téren hiába is számítasz, csak annyi a lényeg, hogy az eddigi ösztönös cselekedeted és hozzáállásod immáron tudatos tud lenni. Többet nem kell azon szomorkodnod, hogy amikor nem vagy jó hangulatban, akkor éppen miért nem tudod magad elárasztani és megtisztítani a szeretet erejével. Elég, ha emlékezteted magad arra, hogy egy olyan dologról van szó, ami független a napi hangulattól, mert ez az energia maga alkot téged.

M: Talán így érthetővé válik az, hogy miért mondja azt a Teremtő, hogy nem Ő fordul el tőlünk, hanem mi fordulunk el Tőle. Nem tud elfordulni egyébként sem, mert azt már megállapítottuk, hogy Ő alkot mindannyiunkat, sőt mindent, ami csak létezik. Szóval ez azt jelenti, hogy nincs semmi, de semmi más, mint a szeretet. Jól van, akkor azt fejts ki nekem Vasu barátom, hogy mégis hogyan lehetséges a gyűlölet, a félelem, az erőszak, egyszóval a sötét oldal?

V: Ez sem túl bonyolult. Ez is abból adódik, hogy nem mindegy a rezgésszám. Ugye van az abszolút szeretet, a végtelen magas rezgésszám, és van az, amikor a rezgésszám 1. Nulla nem lehet, mert nincs olyan, hogy nincs, mert akkor a Teremtő sem lenne, de mivel Ő van, ezért nincs olyan, hogy valaminek a rezgése 0. 1 már lehet. De legyünk őszinték, hogy az, akiben a szeretet 1 Hz-en rezeg az vajon milyen ahhoz képest, akiben a szeretet mondjuk, 100 Hz-en rezeg. A 100 Hz-es rezgéshez képest az 1 kevés. Viszont jó, ha már most letisztázzuk, hogy igazából nincs olyan, hogy rossz. Hogyan lehetne, amikor mindent a Teremtő alkot? Nem lehetne Ő maga a Jóság, ha egyben rossz is lehet.

M: Vasu, ez most már nagyon kezd átcsapni a filozofálgatásba. Az energiákról írtam egyszer egy cikket, abban mindez benne van, ha jól emlékszem. A lényeget próbáld megragadni.

V: Igazad van, ezt napokig is fejtegethetem, de ami rosszabb, hogy anélkül, hogy értenék az emberek. Térjünk vissza a szeretethez. Itt az is egy lényeges pont, hogy sokszor mondjátok, inkább minőségi, mint mennyiségi változás a jó. A szeretetben pont az a zseniális, hogy a mennyiségi változással egyenes arányban van a minőségi változás is. Minél magasabb rezgésű szeretetet tudsz magadban feltárni, annál több féle dologra tudod azt használni.

M: Várj egy kicsit Vasu! Hogy érted ezt pontosan? Ha egyszer mindenkiben ott a leghatalmasabb szeretet, akkor elég azt tudatosítani, hogy ott van, és akkor már használhatjuk is nem?

V: Értem, ez egy jogos kérdés, bizony ez nem ennyire egyszerűen működik. Egy dolog, hogy egyáltalán tudatosítod magadban, hogy ott a leghatalmasabb frekvenciájú szeretetrezgés benned, és más az, hogy elkezded feltárni magadban, lépésről lépésre, és ezzel együtt elkezded birtokba is venni, igaz hogy azt, ami amúgy is a tiéd. De nem vagy képes elviselni akármekkora rezgésű szeretetet. Úgy találta ki a Teremtő, mint említettem, szerintem zseniálisan, hogy csak akkora mértékű szeretetet tudj magadban feltárni, amekkorát el is bírsz viselni. A szeretet minden egyszerre, amennyire áldásos, annyira veszélyes is tud lenni. Nem is tudom, hogy hogyan fejthetném ki érthetően, érdemes lenne több szálon futtatni ezt a dolgot, de attól tartok, hogy csak belegabalyodnátok. Itt folytassuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése